Tulosta
Blogi
Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Blogi

Blogista löydät luonnonkosmetiikan tekemiseen reseptejä, tietoa verkkokauppaan tulevista uutuuksista tai ihan vain ajatuksia maailman menosta. Reseptejä siirretään hiljalleen Reseptejä ja inspiraatiota -osioon. Uudet reseptit päivitetään vain sinne. 


1 - 10 / 49 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

DIY pyykkietikka x 3

Lue koko viesti: DIY pyykkietikka x 3
 

 

Resepti siirretty reseptejä ja inspiraatiota -osioon 

Klik! 

 

 

.

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Tee itse kylpypommit -lyhyt oppimäärä

Lue koko viesti: Tee itse kylpypommit -lyhyt oppimäärä
 

 

Resepti siirretty reseptejä ja inspiraatiota -osioon 

Klik! 

 

 

.

 

Lue koko viesti
Lisätietoja:: diy kylpypommi
Julkaistu , julkaisija

DIY kahvikuorinta

Lue koko viesti: DIY kahvikuorinta

Kahvikuorinta buustaa pintaverenkiertoa ja pehmentää ihoa. Ei sekään ole huonompi juttu, että perusraaka-aineet löytyvät ruokakaapista. 

 

Oman kuorintani  perusta syntyy usein jämistä kuten kahvimyllystä pudonneista kahvipuruista, öljyt kaatelen pullojen pohjilta, sokeri toki tulee ruokakaapista.  

 

Kahvikuorintaohjeita löytyy pilvin pimein, eikä ihme, sillä kuorinta on virkistävä ja raaka-aineet helposti saataavilla. Kaikista ohjeista ei löydy mainintaa käytetäänkö kuorinnassa käytettyjä vai käyttämättömiä kahvipuruja. 

 

Vastaus edelliseen, kuorinnassa tulisi käyttää käyttämättömiä puruja, erityisesti jos kuorintaa ei käytetä heti. Joissakin resepteissä ohjeistetaan kuivaamaan käytetyt kahvipurut, joista sitten tehdään iso purkki kuorinta-ainetta omaan käyttöön ja lahjaksi. STOP! Käytetyt kahvipurut ovat olleet tekemisissä veden kanssa, joten täydellinen bakteeripommi on valmiina. Kyllähän toki käytettyjä kahvipurujakin voi käyttää, mutta käytäthän kuorinnan tällöin heti.

 

Jos tahdot antaa selluliiteille kyytiä, käyttämättömästä kahvipurusta löytyy enemmän kofeiinia, sillä sitä ei ole valunut kahvimukiin. Selluliitti ei pidä kofeiinista. 

 

Jos mietit käytetyille kahvipuruille käyttöä, vanha kansa lisää niitä kukkamultaan ja kasvit rehottavat. Tietysti kohtuudella, joten kahvin suurkuluttajat eivät saa kaikkea kahvipurua upotettua kodin kukkaruukkuihin :) 

 

Kahvikuorintaan riittää kolme raaka-ainetta: kahvipurut, sokeri ja öljy. Toiselle levelille kuorinta siirtyy, kun siihen lisätään eteerisiä öljyjä.  

 

Ihanan mieltä virkistävän tuoksupläjäyksen lisäksi eteerisillä öljyillä saa ekstrabuustia pintaverenkiertoon.  Omaa nenääni hellin useinmiten sitrustuoksuilla, jotka omasta mielestäni sopivat kahvikuorintaan kuin piste iin päälle. 

 

Oheiset eteeriset öljyt sopivat virkistämään pintaverenkiertoa ja nopeuttamaan kuona-aineiden poistumista kehosta: verigreippi,inkivääri, sypressi, eukalyptus, wintergreen, kataja, laventeli, piparminttu,sirtuunaruoho, sitruunaverbena, fenkoli.

 

Toki kuorinnan voi tuoksuttaa myös tuoksuöljyillä.  Tai joukkoon voi lisätä hunajaa ja kanelia. Valinnan varaa siis on, joten ihan oman maun mukaan tai sen mukaan mitä kaapista löytyy.

 

Öljypohjaisen kahvikuorinnan voi tehdä täysin ilman säilöntäaineita. Säilöntäaineeton kuorinta täytyy vain muistaa pitää kaukana vedestä. Joten jos teet isomman satsin, siitä kannattaa kaapata suihkuun mukaan vain kerralla käytettävä määrä. 

 

DIY KAHVIKUORINTA 

 

Tarvikkeet

 • Sekoitusastia ja sekoitin
 • Sopivan kokoinen kannellinen purkki/purkkeja säilytykseen

 

Aineet

 • 1 osa jauhettuja kahvinpuruja (käyttämättömiä)
 • 1-2 osaa kidesokeria tai ruokosokeria
 • 1-2 osaa öljyä (esim. manteliöljy, auringonkukkaöljy)
 • Eteeristä öljyä 5-10 tippaa/dl 

 

Ohje

 1. Lisää sekoitusastiaan kahvi ja sokeri. Lisää öljyä vähitellen kunnes seos muodostaa sopivan levitettävän tahnan. 
 2. Sekoita joukkoon eteerinen öljy.
 3. Purkita. 

 

Käyttö

Käytä 1-2 krt viikossa. Kuori kostea iho suihkutilassa. Ota suihkutilaan mukaan vain kerralla käytettävä määrä, jotta purkkiin ei menisi vettä.

 

VINKKI! Yhteen käyttökertaan riittää yleensä 1 rkl kahvia, 1 rkl sokeria ja 1 rkl öljyä (muutama tippa eteeristä tai tuoksua) 

 

Kahvikuorinta säilyy muutaman kuukauden. 

 
Lue koko viesti
Lisätietoja:: kahvikuorinta
Julkaistu , julkaisija

Hyytelösaippuapohjan kanssa työskentely

Lue koko viesti: Hyytelösaippuapohjan kanssa työskentely

Erityisesti pikkuväelle hyytelösaippua takaa paljon kikattelua ja hauskuutta, vaikka aika hupaisaa joustava hyytelösaippua on myös aikuisille. 

 

Hyytelösaippuan sulata ja kaada -saippuapohja on innovatiivinen joustava ja hyytelömäinen saippuapohja. Massa toimii samoin kuin muutkin sulata&kaada -saippuapohjat. Eli saippuamassa paloitellaan, sulatetaan, lisätään väri ja tuoksut ja kaadetaan muottiin.

 

Hyytelömassa ei kuitenkaan sula aivan yhtä nestemäiseksi kuin nämä muut massat. Sula massa voi olla jopa hieman klönttimäistä. Jos olet työstänyt aiemmin melt&pour -saippuapohjia, saattaa tämän pohjan työstäminen kaivata  hieman tutustumista. 

 

Hyytelösaippuan pohja on läpikuultava, mikä on värien käytön kannalta ilahduttavaa ja hyytelösaippuaan sopivaa.

 

 

Vesihaude vai mikro?

Oma ensikosketukseni hyytelösaippuapohjan kanssa vaati tosiaankin tutustumista materiaaliin. 

 

Kuten muidenkin saippuamassojen kanssa, aloitin testaamisen vesihauteessa. Ja tein täysin samoin eli aloitin -en vähemmästä kuin kilosta - ja kaikki tietysti samaan astiaan. 

 

Hmmm, väillä sitä sitä miettii oppiiko ihminen koskaan. Suuri määrä saippuamassaa klimppiintyy helposti vaikka se olisi kuinka paloteltua, joten sulaminen kestää pitkään. Tietysti näin kävi myös tämän jellymassan kanssa. Lopulta jaoin massan pieniin kertamääriin ja sulattelin niitä erikseen vesihauteessa. 

 

Hyytelömassa jähmettyy todella nopeasti, joten muottiin kaatamisen pitää olla nopeaa. Vesihauteessa tämä saippuapohja jäi aina vähän hyytelömaiseksi ja kaadettaessa muotteihin se klimppintyi hetkessä. Kauniiiseen ja tiiviiseen lopputuotteeseen hyytelömassan pitää olla aika juoksevaa. 

 

Mikrossa hyytelömassa kiehuu/kuplii helposti., joten massan sulattaminen mikrossa vaatii hieman tarkkuutta. Moni juuri tämän johdosta valitsee nimenomaan vesihauteen. 

 

Itse koin mikrossa valmistamisen helpommaksi. Massasta tuli juoksevampi eikä se jähmettynyt niin nopeasti kaataessa muottiin. Vesihauteen jälkeen mikrossa hyytelömassan valmistaminen tuntui siltä kuin pitkin -superhauskalta. Sula massa asettuu myös nätimmin astiohin. 

 

Mikro on myös lasten kanssa puuhatessa parempi vaihtoehto -saippuat valmistuvat hujauksessa ja pienemmät saippuat saadaan käyttöön jo tunnin sisällä tekemisestä. 

 

Mitäs muuta. Värikerroksien kiinnittäminen toisiinsa ei onnistunut ainakaan taikapähkinävedellä, joten kaavaillut värikerros-saippuat jäivät vain suunnitelmiksi. Onneksi näitä saippuamassoja voi sulattaa ja valaa uudelleen, joten kaikki massa saadaan silti käyttöön. 

 

Kuten sanottu, massan käsittely vaati hieman tutustumista, mutta käsipäivää sanomisen jälkeen se onkin sitten helppoa. Kuvassa onkin ensimmäisen kokeilun tuloksia. Mielestäni näissä saippuoissa toimii pahaiten mahdollisimman selkeä muotti. 

 

VINKKI! Saattaa olla kiva idea tehdä pikkuväen hyytelösaippua jääpalamuottiin eli valmiiksi pieninä saippuapaloina, ihan tarkoituksellisesti kertakäyttöisiksi. Hyytelösaippua kestää kyllä käyttöä, mutta pikkuruiset sormet ehkä innostuvat puristelmaan saippuaa. Ja mukavaahan näille maailmaa tutkiville pikkuisille on tarjota uusi pieni ilon aihe aina erivärisinä ja -tuoksuisina kokemuksina. 

 

Jelly hyytelösaippuamassa löytyy täältä (klik!). 

 

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Wautsi -huulirasva

Lue koko viesti: Wautsi -huulirasva

Tämän huulirasvan ohje olisi pitänyt postata jo pitkän aikaa sitten. Itse tehdyt huulirasvat ovat toinen toistaan ihanampia, mutta tämä huulirasva kuuluu ehdottomien lemppareiden listalle. 

 

Tämän huulirasvan valmistaminen vaatii hieman enemmän vaivannäköä kuin huulirasvan valmistaminen yleensä, mutta uskokaa, se on niin vaivan arvoista. Ei pidä pelästytä, ei se vaiva nyt niin suuri ole. Tätä vain sekoitetaan usein, kun yleensä huulirasvat ovat erittäin helpon tekemisen sarjaa eli sulata, sekoita ja kaada. 

 

Huulirasvassa on kaksi ainesosaa, jotka eivät ole öljyliukoisia -hunaja ja vanilja absoluutti. Tämän johdosta seosta joutuu poikkeukksellisesti sekoittamaan maidonvaahdottimella todella tiheään tahtiin samalla kun sitä kaatelee huulirasvatuubeihin. Sen kun muistaa tehdä, tulee huulirasvoista täydellisiä. 

 

Yksi asia on tullut selväksi, värjätty sen olla pitää. Huulirasvaan listätty väri on tietysti makukysymys, mutta naispuoliset ystävät toivovat lähes poikkeuksetta sävyttävää huulirasvaa. Värjätyt huulirasvat antavat kevyen sävyn, sopivat hyvin arkikäyttöön tai niille, joille huulipuna on liian raskas. Kuvan huulirasvaa on väritetty micalla -viileää pinkkiä on vähän maustettu mustikalla, kiva sävy! 

 

Kahvivoi tekee huulirasvasta huulille silkkimäisen ja pieni määrä ei dominoi tuoksua tai makua. Baobab öljy sopii hoitamaan halkeilevia huulia. 

 

Vanilja absoluutti on tehty glyseriiniin, joten siinä on kaksi kosteuttavaa ja kosteutta sitovaa ainesosaa, vanilja ja glyseriini. Piparmintun eteerinen öljy antaa pientä pirteyttä huulirasvaan. 

 

Huulirasva sopii niin purkkeihin kuin huulirasvatuubeihin. 

 

Wautsi -huulirasva (9-10 kpl)

 

Tarvikkeet 
 • kuumuuden kestävä astia
 • mikro tai kattila
 • maidonvaahdotin tai vastaava nopeasti sekoittava pieni vehje
 • 10 x 4,25 ml huulirasvatuubia tai pieniä purkkeja

 

 

Aineet

 • 10 g mehiläisvahaa
 • 10 g kaakaovoita
 • 5 g kahvivoita
 • 16 g baobab öljy
 • 5 g hunajaa
 • pari pulpahdusta vanilja absoluuttia
 • 5 tippaa piparmintun eteeristä öljyä
 • Micaa tai rautaoksidia (valinnainen)

 

 1. Sulata mehiläisvaha, kaakaovoi, kahvivoi ja manteliöljy nestemäiseksi kuumuuden kestävässä astiassa joko mikrossa tai liedellä vesihauteessa. 
 2. Ota pois liedeltä, sekoita hieman jäähtyneen seoksen joukkoon hunaja, vanilja absoluutti ja piparmintun eteerinen öljy.  
 3. Kaada huulirasva tuubeihin tai purkkeihin. Kaatojen välillä sekoita todella usein maidonvaahdottimella. 

 

Lisää ostoskoriin! Huulirasvatuubit ovat linkin takana valkoisia, tällä hetkellä läpikuultavat tuubit ovat todella vähissä. Huulirasva sopii erinomaisesti myös purkkeihin. 

 

Lusikkakikka! Jos käytät väriä, se näyttää tummemmalta nestemäisenä kuin jähmettyneessä huulirasvassa. Värin oikeaa sävyä voi testata jääkylmällä lusikalla. Anna lusikan jäähtyä pakkasessa, dippaa sitä väriseokseen ja välittömästi näet tulevan sävyn. Siitä voi testata säyvyä myös huulille. 

 

Vinkki! Jos huulirasvatuubiin kaataa kerralla täyteen, keskelle jää yleensä reikä, koska rasva jähmettyy reunoilta nopeammin. Sehän ei tietenkään haittaa käyttöä, mutta sen voi myös välttää, kun huulirasvatuubi täytetään kolmessa eri osiossa. 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Tee itse hammastahnaa

Lue koko viesti: Tee itse hammastahnaa

Hammastahnaresepti päivitettynä. Samalla tutustumista öljypurskutteluun eli oil pulling -metodiin, siitä muutama sananen. Hampaiden ja suun hyvinvointia voidaan hoitaa luonnollisesti. Hampaita voi myös valkaista itse ilman voimakkaita kemikaaleja.

 

Itsetehdyn hammastahan tarina alkoi, kun eräänä päivänä kaapista ei löytynyt hammastahnaa. Sitähän piti olla. Oli juhlapyhä ja kaupat kiinni. Tietysti.

 

Muistin lukeneeni ruokakaapin antimista tehtävistä hammastahnoista ja ei kun kokeilemaan. Sekoituksessa taisi olla ruokasoodaa, suolaa, kookosöljyä ja eteeristä öljyä.

 

Maku oli aika kamala, mutta seos kyllä pesi hampaat todella hyvin. Heti seuraavana päivänä kävelimme kauppaan ja ostimme tuubin hammastahnaa. Seos ei todellakaan jäänyt meidän perheen repertuaariin. Mutta jokin seoksen (en parhaalla tahdollakaan voi kutsua sitä hammastahnaksi) tehokkuudesta jäi kaihertamaan.

 

Vasemmalla kädellä silmäilin hammastahnareseptejä, mutta sopivalta tuntuvaa reseptiä ei löytynyt. Kaupoissa katselin luonnonmukaisia hammastahnoja, mutta niiden hinta hirvitti. Mitä jos maku olisikin aivan yhtä kamala kuin viritelmän. 

 

Vihdoin löysin reseptin amerikkalaiseta blogista, mikä kuulosti kokeiltavan arvoiselta, reseptissä oli käytetty savea. Resepti mukaili savipohjaisen hammastahnamerkin tahnaa. Pienen muokkauksen jälkeen respeptistä tuli ihan toimiva. Mutta siihen jäi edelleen vesi, jonka johdosta hammastahnaa pystyi valmistamaan vain pienen määrän kerralla. Hammastahnan resepti päivittyy nyt vedettömäksi. 

 

Nykyisin teen edelleenkin pienhkön määrän hammastahnaa, mutta valmistan hammastahnan jauheosuutta kerralla suuremman erän, mikä nopeuttaa hammastahan valmistamista. Samoin sekoitan myös savinaamion jauheosuudet valmiiksi, näin itse naamio on sitten nopea valmistaa. 

 

Sujuva arki on tärkeää. 

 

Hammastahnan jauheosuuteen voi hyvinkin lisätä pienen ripauksen ruokasoodaa niin tahtoessaan. Itse pidän ruokasoodattomasta ja neutraalimmasta mausta. Jo tämä hammastahna valkaisee hampaita mukavasti.

 

Orrisjuuri antaa tuotteelle miellyttävää makua mutta sitä käytetään myös keltaisten hampaiden lempeään valkaisuun ja pahanhajuisen hengityksen ehkäisemiseen. Valkaisevamman, ja samalla hurjemman mustan harjaushymyn, saa lisäämällä joukkoon aktiivihiiltä, jota käytetään paljon hampaiden valkaisussa. Aktiivihiili vetää tehokkaasti puoleensa bakteereita ja sen sanotaan ehkäisevän reikiintymistä ja parantavan jo alkaneita reikiä. 

 

Pieni mahdolliinen varoitus aktiivihiilen käytöstä säännöllisessä hampaiden valkaisussa. Amerikkalaisen hammaslääkäriliiton mukaan aktiivihiilibuumi aiheuttaa hampaiden kiilteen kulumista ja eroosiota. Tässä voi tietenkin mainita, että hampaiden valkaisubisnes on äärettömän rahakasta binestä Amerikassa. Ja että varmastikin suurempi ongelma on limut ja happamat ruoat.  Mutta jotain perää tässä saattaa olla, vaikka asiasta ei taida olla riittävästi todisteita, joten varmuudeksi kannattaa käyttää aktiivihiiltä hampaiden valkaisussa vain satunnaisesti. Hampaiden eroosiomuutosten korjaaminen on vaativaa, kallista eikä aina edes mahdollista. 

 

 

Öljypurskuttelu eli oil pulling

 

Mutta ennen hammastahnareseptiä öljypurskuttelu eli oil pulling. Tämä ikivanha metodi hoitaa ikeniä ja pahanhajuista hengitystä, mutta myös valkaisee hampaita. Kookosöljy on luontaisesti antibakteerinen ja se vetää puoleensa hampaiden reikiintymistä aiheuttavia bakteerita. Se ehkäisee plakkia ja reikiintymistä. 

 

Hampaiden eroosiolle altistaa myös vähäinen syljeneritys. Öljypurskuttelu vapauttaa syljen entsyymejä. Syljellä on merkittävä tehtävä hampaiden reikiintymisen estämisessä. Sylki estää happohyökkäyksiä eli happojen hampaiden kiilteeseen aiheuttamia haittavaikutuksia. 

 

 • 1-2 tl lusikallista neitsyt kookosöljyä 
 • Purskuttele suussa 5-20 minuuttia (tähtää 20 minuuttiin, sillä silloin saa eniten hyötyä)
 • Sylkäise öljy pois (älä niele, sillä öljy on keränyt itseensä bakteereja)
 • Huuhtele suu hyvin ja pese hampaat normaalisti

 

Täytyy tunnustaa, etten itse jaksa tehdä öljypurskuttelua säännöllisesti (aika ajoin tosin innostun). Mutta vilpittömästi voin todeta, että se kyllä tekee hyvää.

 

Öljypurskuttelu kannattaa tehdä aamulla ennen ruokailua ja aikaan, kun ei tarvitse puhua kenellekkään. Samalla voi hoitaa aamutoimia kuten käydä suihkussa ja valmistella aamiaista. Siinä kuluu 20 minuuttia melko huomaamattomasti. Ei myöskään tule potea huonoa omatuntoa, jos purskutteluaika on lyhyempi.

 

 

Kotitekoinen hammastahna  

 

Tarvikkeet

 • pieni sekoituskulho esim. keraaminen kuppi käy hyvin
 • metalliton sekoitin
 • kannellinen lasinen tai muovinen purkki (50 ml ->)

 

Aineet

 • 2 rkl bentoniittisavea
 • 1 tl orrisjuurta (jauhe)
 • 1-2 rkl extra virigin kookosöljyä 
 • 10-15 tippaa spearmint eteeristä öljyä
 • pikkuruinen ripaus suolaa

​​​

Ohjeet:

 1. Sekoita savi, orrisjuuri ja suola.
 2. Lisää sulatettua kookosöljyä kunnes sopiva seoksen koostumus löytyy. Sekoita hyvin. 
 3. Lisää eteerinen öljy (mm. spearmint, piparminttu, sitruuna, makea appelsiini) 
 4. Testaa makua ja muokkaa sitä tarpeen mukaan. Maut tasaantuvat parin vuorokauden sisällä, joten suuria muutoksia ei kannata tehdä ennen sitä.
 5. Säilytä hammastahna kannellisessa lasi- tai muovipurkissa. 

 

Vinkki! Kokeile myös jauhemaista hammastahnaa. Sekoita kuivat aineet ja eteerinen öljy keskenään. Kostea hammasharja dipataan jauheeseen ja harjataan hampaat.

 

Huom! Veden joutumista saviseoksen joukkoon tulee varoa kaikissa versioissa, sillä vesi antaa bakteereille oivan kasvualustan ja lyhentää tuotteen käyttöikää. Heitäthän tuotteen heti pois, jos epäilet ettei se ole kunnossa.  

 

 

 

kotitekoinen_hammastahna

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

DIY partaöljy

Lue koko viesti: DIY partaöljy

Hiusten ja parran hoitoon käyvät samat öljyt, mikä ei varmastikaan yllätä. Vaikka ohje ja jutustelu on partaöljylle, samaa öljyä voi käyttää myös hiusöljynä. Myös kynnet ovat samaa proteiinia hius- ja partakarvojen kanssa, joten hiusten ja parran hoitoon sopivat öljyt hoitavat myös kynsiä.

 

Mutta palataan kuitenkin partaöljyyn. Kun parta on onnistuneesti kasvatettu karvoitusta mutta myös ihoa sen alla tulisi hoitaa, jotta parta pysyy komeana ja tyylikkäänä. Hoitoa tarvitaan myös parran kasvattamisprosessissa. Partaöljy pehmentää partaa mutta myös kuivaa ihoa sen alla. Samalla öljy antaa hoidettua kiiltoa partakarvoille.

 

Onneksi partaöljyn tekeminen on helppoa ja nopeaa. Ehkä se hankalin, joskin samalla kenties myös kiehtovin osa on se  täydellisen tuoksuyhdistelmän löytäminen. 

 

Tuoksu on olennainen osa partatuotteita, se on käynyt selväksi. Kutsuvan tuoksun lisäksi eteerisillä öljyillä haetaan hoitavuutta kutiavaan, hilseilevään tai vaikka finniseen ihoon parran alla. Melko nopeasti löytyy mieleiset tuoksusekoitukset.  Jos ei ole varma, minkälainen tuoksu miellyttää, yksi hyvä tapa on tarkistaa oman mieluisan tuotteen tuoksut tai jos sellaista ei vielä ole, käydä tuoksuttelemassa kaupassa mieleisiä yhdistelmiä ja painaa mieleen käytetyt tuoksut. Näiden pohjalta on hyvä aloittaa oman täydellisen tuoksun sekoittaminen. 

 

Muutamia tuoksuyhdistelmiä on myös ohjeessa. Aika moni eteerinen öljy on antibakteerinen, mutta hyvä peruseteerinen partaöljyihin on teepuu,  yksikin tippa riittää. Puutuoksut kuten seetri, mänty, sypressi etc. sopivat erityisen hyvin partaöljyihin. Frankinsensi on upea myös partaöljyissä ja bergamotti ja muut sitrustuoksut sopivat piristämään ja raikastamaan tuoksuyhdistelmiä. Pirkahtelevaa raikkautta saa käyttämällä piparminttua ja/tai eukalyptusta. Santelipuu on kalliimpi öljy, mutta partatuotteisiin (myös sheivaukseen) niiiiin sopiva. 

 

Reseptissä käytetyistä öljyistä kosteuttava arganöljy sopii hiusten ja partakarvojen hoitamiseen. Se pitää ihon pehmeänä ja kosteuttaa myös partaa antaen sille kiiltoa. Jojobaöljy sopii erinomaisesti partatuotteisiin, se on itse asiassa nestemäisessä muodossa olevaa vahaa. Se vahvistaa ja kosteuttaa partakarvoja, vahvistaa parran omia öljyjä sekä vähentää katkeilua. Eikä jätä partaa öljyiseksi. Skavalaani imeytyy nopeasti ja edistää muiden aineiden imeytymistä. 

 

Aivan yksinkertaisimmillaan partaöljyissä voi käyttää yhtä perusöljyä ja yhtä tuoksua, ei sen aina tarvitse olla sen kummallisempaa. Mutta parhaimman lopputuloksen saa yhdistelemällä muutamia öljyjä keskenään ja tuoksu tulee uusiin ulottuvuuksiin, kun sekoitetaan muutamaa tuoksua keskenään. 

 

Öljyjen keskinäisiä suhteita vaihtelemalla saattaa löytää sen omalle parralle sopivimman yhdistelmän. Muita partatuotteissa usein käytettyjä perusöljyjä ovat makea manteli ja viinirypäle.

 

Kaikki paketissa -blogista löytyy myös suosittu partaöljyn ohje (klik!)

 

Ja pieni vinkki: Eteeriset öljyt ovat herkkiä hapettumaan. Jos käytetään eteerisiä öljyjä, kannattaa lisätä myös tippa tai pari E-vitamiinia hidastamaan tuotteen hapettumista.

   

 

Partaöljy 30 ml

 

Tarvikkeet

 • Kaatonokallinen kannu (noin 50 ml)
 • Lusikka
 • 30 ml lasinen pipettipullo

 

Ainesosat

 • 15 ml arganöljyä
 • 10 ml jojobaöljyä (golden)
 • 5 ml skavalaani
 • 2 tippaa E-vitamiinia
 • 10-12 tippaa eteeristä öljyä mielen mukaan tai seuraavia yhdistelmiä:
 • Mänty tai muu puutuoksu/frankinsensi/bergamotti 1/1/1
 • Frankinsensi/seetri/sitruunaruoho
 • Piparminttu/teepuu/appelsiini
 • Teepuu/piparminttu
 • Patsuli/bergamotti/1-2 puutuoksua

 

Ohje 

 1. Lisää öljyt ja eteeriset öljyt suoraan pulloon tai sekoita pienessä kaatonokallisessa kannussa (sekoita pullossa ravistelemalla, kannussa lusikalla tms.)
 2. Pullota

 

Käyttö

Lisää muutama tippa sormille ja hankaa partaan. Paras aika lisätä öljyä on puhtaaseen ja pestyyn partaan (ja/tai hiuksiin), kun iho on parran alla puhdas. 

 

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Helppo poskipuna

Lue koko viesti: Helppo poskipuna

Tämä on varmastikin helpoin tapa valmistaa poskipuna tekemisen nopeudesta puhumattakaan. Lopputuloksena on luonnollisen näköinen puna poskille.

 

 

Kun tutkiskelin poskipunan valmistamista, mieleen tuli testata kuinka se toimisi valmiiseen pohjajauheeseen. Ja toimihan se. Valmistamiseen tarvitaan vain micaa, irtonaisen luomivärin pohjaa ja reipasta ravistelua. Muutamissa minuuteissa poskipuna on valmis. Tosi TsaDaa! 

 

Kuvan poskipunassa on käytetty tulenpunaista micaa pohjavärinä ja siihen on lisätty tumma kirsikka -micaa taittamaan valkoisen ja punaisen vaaleanpunaista liittoa. Oikean sävyn löytämiseksi saattaakin olla suotavaa sekoittaa muutamaa eri sävyä keskenään.

 

 

 

Helppo poskipuna

 

Tarvikkeet 

 • kannellinen purkki sekoittamiseen
 • säilytyspurkki 

 

Aineet

 

 • 1 tl irtonaisen luomivärin pohjajauhetta 
 • noin 2,5 grammaa mica-väriä

 

Ohje

 1. Laita aineet kannelliseen astiaan ja sekoita ravistelemalla. Väriä kannattaa lisätä vähän kerralla, jotta oikea sävy löytyy.
 2. Purkita.  
 
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Herkulliset suihkugeelit

Lue koko viesti: Herkulliset suihkugeelit

Löysin uuden geenin itsessäni, suihkugeeli-geenin. Houkuttelevat värit ja tuoksut tekevät kylpyhetkestä herkkuhetken, värikkäät suihkugeelit ilahduttavat jo pelkällä läsnäolollaan. 

 

Valitsen mielelläni eteerisen öljyn tuotteeseen aina kun vain mahdollista, mutta suihkugeelit suorastaan kutsuvat käyttämään myös tuoksuöljyjä, näistäkin suihkugeelistä löytyy toffee-kinuskia ja lämmintä omenapiirakkaa. 

 

Värin ja tuoksun lisäksi suihkugeeliin tarvitaan puhdistavia tensidejä ja jotain ihoa kosteuttavaa. Vai miten päin se nyt menikään :)

 

Värikäs eri tuoksuinen pullorivistö on helppo tehdä, kun ensin valmistaa suihkugeelin ilman värejä ja tuoksuja. Tämän jälkeen erotetaan suihkupullojen koon mukainen määrä pieneen (kaatonokkaiseen) astiaan, johon sitten sekoitetaan pullokohtaiset värit ja tuoksut. 

 

Kuvan suihkugeelikimara meni lahjaksi nuorelle neitokaiselle. Ekstrasäihkettä suihkugeeleihin saa glittereillä, tässä setissä glitteriä laitettiin ripaus violetin purppuraiseen pulloon sen ilmettä keventämään. 

 

Suihkugeeli 200 ml

 

Tarvikkeet

 • Sekoitusastia
 • Kattila veden keittämiseen
 • Lusikka tai spatula sekoittamiseen
 • Vaaka
 • Pullo/pulloja (mielellään kirkkaita)

 

Aineet

 • 40 g Plantapon SF
 • 6 g Lamesoft PO65
 • 6 g Glyseriini
 • 4 g Jojobaöljyä
 • 2 g Ksantaanikumia
 • 132 g Tislattua tai keitettyä vettä
 • 2 g Säilöntäainetta
 • 4 g D-pantenoli
 • Vesiliukoista MP-väriä
 • Mieleiset tuoksut 

 

Ohje

 1. Keitä vesi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 
 2. Sekoita Plantapon SF ja Lamesoft PO65 keskenään.
 3. Sekoita glyseriini ja jojobaöljy, lisää ksantaanikumi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tämä ensimmäisen vaiheen seokseen.
 4. Lisää huoneenlämpöinen vesi joukkoon, vältä voimakasta vispaamista, jottei geeli vaahdotu. 
 5. Lisää D-pantenoli, säilöntäaine, tuoksu ja väri.  Sekoita varovasti.
 6. Pullota sopiviin pulloihin.

 

Huom! Ohjeen mukaisesta geelistä tulee vähän jämäkämpää. Geelin pitäisi kuitenkin olla pullotettavissa. Ksantaanikumin määrällä voi säädellä paksuutta. Jos tahdot juoksevampaa suihkugeeliä, lisää ksantaanikumia vähemmän.  

​Säilyvyys: noin 6 kk

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

DIY potpourri

Lue koko viesti: DIY potpourri
 

 

Resepti siirretty reseptejä ja inspiraatiota -osioon 

Klik! 

 

 

.

 

 
Lue koko viesti
Lisätietoja:: diy potpourri
1 - 10 / 49 tuloksesta